İstanbul Araklılılar
İstanbul Araklılılar derneğinin düzenlemiş olduğu geneleksel ramazan iftar programına bizlerde Ayvadere köyü derneğimizden Dr.Mustafa Şengün ve E.Meclis üyesi İsmail Altuntaş abimle birlikte katıldık.İftar programımız Araklı ilçemizin önde gelen birbirinden kıymetli hakim,savcı,siyasetçi,doktor,bürokrat,iş insanı misafirlerimizin katılımı ile gerçekleşti.bizleri bu güzel ve bereketli sofralarda ağırlayan değerli başkanımız yüksel Özyurt ve yönetiminde bulunduğum diğer tüm a rkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

İSTANBUL AYVADEREKÖYÜ DERNEGİ -----HAYDEN PİKNİĞE -----
İstanbul Araklılılar Derneği Öncülüğünde tüm çevre köylerimizinde katılacağı 5. Geleneksel Pikniğimiz 7 MAYİS 2017 PAZAR günü İstanbul Maslak Sarıyer Yolu Üzeri Bahçeköy Tabelası takip edilip 3 km sonra sol tarafdaki Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkında Yapılacaktır. Metro ile Gelecek olan Hemşehrilerimiz Şişhane - Hacıosman Metro hattını kullanarak Hacıosmanda inecek ve 5 dk bir kalkan Otobüs A.Ş 42 Hm Erguvan Otobüslere binerek Piknik alanımıza gelebilirler. Yerel sanatçılarımızın olduğu,yarışmaların yapılacağı ödüllerin dağıtılacağı,ikramların olacağı bu muhteşem piknik şölenimize tüm hemşerilerimiz davetlidir.

21.08.2011 ALİBEYKÖY OSMANLI PARKI İFTAR PROGRAMINA DAVET
Degerli hemşerilerimiz dernegimizin kuruluşundan beri aksatmadan gercekleştirdigimiz mubarek ramazan ayının manevi ruhunu beraber yaşadıgımız bu anlamlı ve güzel günlerde sizlerle beraber olmanın mutlulugunu yaşamaktayız allahımıza şükürler olsun. daha önceki senelerde topkapı sur içinde yapmış oldugumuz iftarlarımızı bu yıl daha farklı ve degişik mekanda yapmaya yönetim kuruluyla beraber karar verdik.allahın izniyle 21/8/2011 pazar günü alibeyköy meydanı mısır heykeli karşısı osmanlı parkı sosyal tesislerinde üçretsiz olarak gercekleştiriyoruz. iftar yeri alibeyköy İGDAŞ bölge müdürlüğüne 100 metre bilgi ünüversitesine 200 metre mesafededir.şişliden kalkan mibübüsler okmeydanı güzergahından giderek tesisin önünden gecmektedir ayrıca eyüpden gelen minübüslerde tesisin önünden gecer şişane meydanından kalkan alibeyköy minibüsleri halıcıoglu istikametinden tesislerin önünden gecer iftar yapacagımız yer topkapı sur içi tesileri gibi acık park alanıdır.cocukların cok rahat edebilecegi bir ortamdır.iftar yapacagımız tesisde namaz için mescid bulunmaktadır.yemek menüsünde sebzeli corba, et coban kavurma,pilav,tatlı ve kola fanta su içeçekleri vardır.yemekden sonra misafirler hoş sohbet edip güzel vakit gecirmeleri için cay ikramı yapılacaktır.mekanda zaman problemi bulunmamaktadır.karasudaki piknigimize gelerek renk katan cok kıymetli ve sevgili gençlerimizin özellikle katılmasını diliyoruz .ramazan ayının sizlere ailelerinize ve tüm müslüman alemine hayırlara vesile olmasını diliyor şimden ramazan bayrmınızı tebrik ediyorum cenabı allah yar ve yardımcınız olsun.